M’s Music – Dream Theater

Dream Theater este o trupă americană de metal progresiv, înfiinţată de trei studenţi ai Colegiului de Muzică Berklee în 1985. În cei peste 20 de ani de carieră a ajuns una din cele mai de succes trupe de progresiv pe plan financiar, şi a reînviat genul progresiv, după perioada sa de glorie din anii 1970, prin albume de referinţă precum Images and Words.

Trupa este binecunoscută pentru virtuozitatea fiecăruia din membrii săi, care au primit numeroase premii şi colaborează cu nume sonore ale rock-ului şi metalului, de exemplu chitaristul John Petrucci a fost invitat în turneele G3 alături de Joe Satriani şi Steve Vai, călcînd pe urmele altor chitarişti celebri ca Eric Johnson sau Yngwi Malmsteen.

Dream Theater mai sînt cunoscuţi şi pentru versatilitatea muzicală, fiind capabili de-a lungul timpului să absoarbă şi să încorporeze în propriul stil influenţe din trupe ca Deep Purple, Iron Maiden, Emerson Lake and Palmer, Megadeth, Rush sau Queensrÿche. Nu o dată, în concertele live, trupa şi-a surprins spectatorii interpretînd notă cu notă albume clasice din istoria rock-ului, precum Master of Puppets, The Number of the Beast sau Dark Side of the Moon.

Sursa: Wikipedia

Advertisements

About Mădălina lu' Cafanu

M'am cățărat în blog şi mă uit la stele... View all posts by Mădălina lu' Cafanu

4 responses to “M’s Music – Dream Theater

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s