POLITIX

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat susţin marţi, începând cu ora 21,00, o declaraţie de presă la sediul MAI. Declaraţia de presă este transmisă de TVR, existând posibilitatea ca celelalte televiziuni să preia semnalul. Declaraţia este transmisă şi pe pagina de Facebook a MAI.

🔴 Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare, produse alcoolice și non-alcoolice în restaurante, cafenele și alte localuri publlice

🔴 Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil comercializarea produselor, care nu presupun rămânerea clienților pentru consum., de tip drive-in sau transport la client

🔴 Se suspendă activitățile culturale, religioase, tratament balnear, jocuri de noroc și alte forme organizate în spații închise

🔴 Interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment cu oeste 100 de persoane în spații deschise. Cei care fac asta sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de un metru între participanți

🔴 Transportul de marfuri – toți conducătorii mașinilor mai mari de 3,5 tone, să aibă asupra lor mijloace individuale de protecție. Să prezinte documente care să ateste traseul. Cei care vin din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă nu manifestă simptome

🔴 După evenimentul de pe aeroport, se suspendă toate zborurile spre Spania și din Spania către România, pt 14 zile. Măsura intră în vigoare în 18 martie, ora 18, ora României

🔴 Zborurile din Italia – s-a prelungit mpsura pentru o perioadă de 14 zile, din 23 martie”, a anunțat ministrul de Interne.

⭕ Declarațiile secretarului de stat Bogdan Despescu – organizarea MAI

”Ținem cont de două obiective majore: să se îndeplinească ordinele de către personal și să înlăturăm orice urmă de infracționalitate. Poliția locală sprijină Poliția Națională. la nivel național, se fac echipe mixte și se are în vedere respectarea regimului de izolare.

Parchetul General și MAI a organizat activitatea administrativă și programul intervenției pentru a răspunde ferm oricărei forme de infracționalitate. Potrivit Cod Penal, infracțiunile în acest moment arată circumstanțe agravante, se poate adăuga un spor de 2 ani de închisoare. Au fost întărite efectivele din stradă. Fac apel la cetățeni să colaboreze cu reprezentanții MAI și cu alte instituții, sunt măsuri luate pentru binele lor.”, A arătat Bogadn Despescu, secretar de stat MAI.

⭕ Raed Arafat arată cum vor fi distribuiți rezidenții, începând cu anul IV de studiu

”Primul ordin prevede redoistribuirea rezidenților în sprijinul personalului medical. De mâine, medicina de urgență, ATI și boli infecțioase se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în secțiile a căror specialitate o urmează. Cei din medicină internă și de familie se vor prezenta la DSV pentru a fi repartizați la Ambulanță, UPU sau camerele de spital pentru a sprijini cadrele medicale.

Cei din alte centre decât cele de îndrumare vor merge la responsabilii din centrul unde se află. Cei din alte specializări vor fi luați în evidență. Unde sunt mai multe spitale, vor fi repartizați în funcție de nevoi. Programul de pregătire pentru activitate spitalicească va fi suspendat. Se vor recruta studenți începând cu anul IV, pe bază de voluntariat. Se vor face recrutări și în școli postliceale, începând cu anul doi. Comitetele se vor asigura de cazarea și hrpnirea lor, dacă este necesar. Institul de Sănătate Publică se va ocupa de mpsurarea situației, cazuri confirmate și alte astfel de date. În fața unor spitale se vor face corturi de triere pentru a se separa fluxul înainte de intrarea în UPU.

MApN împreună cu Ana Aslan vor întreprinde mpsurile pentru o tabără care va fi în acest spațiu pentru a pregăti o unitate care se va ocupa de cei cu forme ușoare, dacă va fi necesar.

A fost activat Centru Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, în afara Bucureștiului, iar acesta va coordona toate centrele județene. Va fi la dispoziția MAE pentru a colabora cu toate celelalte ministere și cu cel al Sănătății, în mod deosebit. (…) Populația trebuie să evite prezentarea la UPU și să ia legătura cu medicii de familie sau la liniile de urgență pentru a nu se pune în pericol și nici să îi pună pe alții în pericol!”, a explicat Raed Arafat.

⭕ Minsitrul Marcel Vela face apel la Diaspora!

”Toate aceste măsuri sunt pentru a se interveni eficient. Nu suntem în situația să închidem orașe sau să raționalizăm alimente. Sunt fakenews-uri. Vrem să facem o distanțare socială pentru a nu se răspândi virusul. Planul de măsuri se va implementa gradual. Să fiți puternici și lucizi. Noi suntem la datorie. Elevii acre au fost în Spania și Portugalia vor ajunge în țară, să fiți siguri, se fac demersuri. Conform comunicatului dat astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică, persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani iar dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Fac un apel către frații din Diaspora: nu este bine pentru compatrioții noștri să reveniți acasă acum. Veți intra direct în carantină sau izolare. cei acre nu se supun vor avea dosar penal. Fac un apel la maturitatate! Suntem aici pentru dumneavoastră și doar împreună vom reuși!”, a mai subliniat minsitrul Vela.

Ce anunță Raed Arafat, Marcel Vela și Bogdan Despescu

În acest moment pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 18.965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Informazioni su Mădălina lu' Cafanu

Il cassetto dei calzini invernali dovrebbe nascondere l’ingresso a Narnia, non l’armadio. Vedi tutti gli articoli di Mădălina lu' Cafanu

14 responses to “POLITIX

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.