Ce ingrediente folosiți ?
– 150 g făină de porumb foarte fină
– 125 ml de ulei de măsline (sau ulei vegetal, pe care îl preferați)
– 100 g de făină de migdale
– 250 g făină de orez
– 230 g de zahăr
– 2 ouă
– 1 linguriță de praf de scorțişoară
– 1 vârf de sare
– o jumătate de linguriță de praf de copt
– migdale decojite pentru decor
Cum preparați aluatul ?
Într-un castron puneți făina de porumb şi de migdale, zahărul, uleiul și amestecați. Adăugați ouăle, scorțișoara, vârful de sare și praful de copt (cernute).
Frământați rapid și apoi răsturnați compoziția pe planul de lucru presărat cu făină de orez, frământați până când aluatul devine omogen şi neted.
Lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră apoi îl întindeți şi-l bateți cu sucitorul până ce grosimea acestuia este de jumătate de centimetru. Tăiați biscuiții în forma preferată și puneți-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Puteți decora cu migdale decojite.
Coaceți într-un cuptor fierbinte la 180°C, modul ventilat, timp de aproximativ 10 -12 minute.
Să aveți poftă !
Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.