M’s Movies – Poker

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, “Poker”, va avea premiera pe marile ecrane din 9 aprilie 2010, când va putea fi vizionat în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Timiş (Timişoara) şi la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Piteşti şi Iaşi), fiind distribuit de MediaPro Distribution.

De-a lungul timpului, Sergiu Nicolaescu a devenit un nume sinonim cu unele dintre cele mai incitante momente ale cinematografului românesc. Dramele şi filmele de acţiune, un gen aproape necunoscut în România comunistă, au adus în sali milioane de romani dornici de divertisment pur, lipsit de propaganda vremii. Comedia e însă exemplificată printr-un singur (dar monumental) moment în cariera regizorului – „Nea Marin Miliardar” – devenit între timp un clasic. Însă, cu toate că „Nea Marin Miliardar”, comedia sa realizată în 1981, a fost desemnată cel mai vizionat film românesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, abia în 2009 regizorul a mai abordat această cheie, odată cu începerea filmărilor la “Poker”.

O adaptare a cunoscutei piese de teatru cu acelaşi titlu a scenaristului Adrian Lustig, filmul “Poker” reuneşte în rolurile principale nume sonore, precum: Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo).

Filmul “Poker” prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunsi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică (Titel Pangica) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete). “Cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea – mai ales cea politică – a României de astăzi”, declară regizorul Sergiu Nicolaescu.

Sursa: Citatepedia

Informazioni su Mădălina lu' Cafanu

Il cassetto dei calzini invernali dovrebbe nascondere l’ingresso a Narnia, non l’armadio. Vedi tutti gli articoli di Mădălina lu' Cafanu

21 responses to “M’s Movies – Poker

  • Onu Ionescu

    @Madi,

    Nu stiam sa ai veleitati de cinefil !
    Din ce-ai prezentat, extrag invatatura proverbiala, ca tot ce-i mult strica/suprasatureaza/plictiseste, mai ales in politica!
    Ma surprinde insa, parcurgad blogosfera, constatarea, ca exista un anumit gen de obsesie politica, de care, nu reusim sa ne decontaminam. Printre rarisime exceptii, esti tu; si faptul, mi se pare incredibil. Sa fii oare, o iluzie ? Cumva, o Rara Avis ? Felicitari, pentru post, Rarissima!

    "Mi piace"

    • Madi

      Onu, pur şi simplu, nu e structura mea … eu am o fire mai visătoare …nu-i de mine politica !

      Daaar, un lucru îmi e clar … NU-l suport pe băsescu, NU mai vreau să aud de băsescu, NU mai vreau să-l văd pe băsescuuuu … şi ca mine sunt mulţi !

      "Mi piace"

      • World of Solitaire

        @Madi,

        Sa-ti spun un secret vital: nu e bine, sa nutresti ostilitate nici, macar in gluma unor comentarii.
        Inseamna energie negativa, ceva in genul stresului.
        Obsesia unor ganduri, este apasatoare, o povara pentru creier, nervi si suflet; ne afecteaza genele, si prin asta softul viului nostru; celulele, nu-si mai respecta programul; totul devine ca in virusarea unui calculator. Din blogul lui Cati, am inteles ca esti doftoroaie, doftoreasa (sac) sau cam asa ceva, iar ca prieten virtual, sper sa-mi percepi corect mesajul, si sa iei aspectul sau ludic.

        In consecinta,incearca, sa suporti, negandindu-te la cel pe care nu-l suporti.
        Iar primul pas, va fi, sa nu vorbesti despre el, de parca n-ar exista.
        Al tau, virtual, Onu.

        "Mi piace"

      • Madi

        Voi ţine cont de toate sfaturile tale …ştiu că vin din adâncul sufletului tău, din inimă pentru inimă !
        Mulţumesc muuuuult de tot, Onu !

        "Mi piace"

  • Andi

    Tzucu-te ce decor falstaffian-vadimian! Cred ca trebuie sa imi iau evantaiele cu mine la premiera 😆

    "Mi piace"

  • octavpelin

    Madi, fain, inseamna ca o sa vedem premiera”POKER”, o zi minunata 🙂
    p.s. ai o dedicatie muzicala.

    "Mi piace"

  • paulgsandu

    Pacat ca n-a avut parte de recunoasterea internationala de care ar fi meritat!

    "Mi piace"

  • World of Solitaire

    @Madi,

    Tu, faci meditatie Zen? Acolo se foloseste expresia “invatatura, de la suflet, la suflet”. M-am gandit ca ai parafrazat-o cand ai spus “din inima pentru inima”! M-ar incanta, sa tii seama de sfat, si sa-ti foloseasca! Certamente, vei fi ajutata! Si m-as bucura, nespus! Noapte buna!

    "Mi piace"

  • Cel mai citit blogger din lume « Andi Bob

    […] despre ce nu au voie să scrie deschis sau deloc. Deci, fără jonglerii despre Tibet, Xinjiang sau deținuți politici. Testează limitele, dar cu înțelepciune. Joaca asta cu cenzura i-a adus […]

    "Mi piace"

  • Cati Lupaşcu

    Buna dimineata Madi.
    Vin cu stirile. Deci, dupa ce cateva luni bune Braila nu a avut cinematograf, pe 8 martie, in incinta Lyra a fost deschisa o sala de proiectie, cu 50 de locuri, cu posibilitatea de a proiecta filme 3D si 2D.
    Sunt insa filme mai ieftine, Avatar nicio sansa in urmatorii 2-3 ani! Asta e Braila…
    O zi buna!

    "Mi piace"

    • Madi

      Bunăăăăă, Catiiii !
      Chiar nu ştiam că au terminat reabilitarea clădirii şi au dăruit-o din nou cinematografului !
      Zi faină !!!

      "Mi piace"

    • Madi

      Bunaaa, Catiii !!!

      Ma bucur mult ca au terminat reabilitarea cladirii si au redat-o cinematografului … sper ca au respectat clasicul …
      … sau este ca in bancul acela … “Ai tigari ?”. Da, esti la teatru !!!! ” 😆

      Zi cu Soareeee !!!

      "Mi piace"

  • Patruzeci de mucenici IV « Gabriela Savitsky

    […] doar de saluturile câte unui nou-venit. Împreună, chicotind nedespărțite, se așezară Madi, Mickaela și Mihaela („Pe astea cred că le cheamă la fel!” – gândi Vania amuzat), […]

    "Mi piace"

  • Leapsa de la Andi! « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

    […] “Rusanda, fata asta e bolnava cu capu’, carti si carti! Numa cu tat’su seamana. Zau, fata mamei, asta n-o sa se mai marite, n-o s-o mai ia nimeni cu bazgaunii care ii baga in cap cartilea […]

    "Mi piace"

  • MIKA

    La o emisiune vazusem ceva secvente din timpul filmarilor ….interesant.
    Eu vreau sa vina la Timisoara o piesa de teatru “Ma mut la mama” cu Fatu si Adriana Trandafir, insa se pare ca nimeni nu-i cheama si in Timisoara 😦

    "Mi piace"

    • Madi

      Mi-ar place să revăd … ”Singurătatea florilor”, ”Mere roşii”, ” Fata morgana”

      … dragii noştri actori trăiau atunci, miracolul clipei, în contratimp cu realitatea imediată …

      Zi faină, Mikaaaaa !!!

      "Mi piace"

  • Poker Rakeback

    Abia astept filmul , sper sa fie la fel de bun ca actorii

    "Mi piace"

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.