2009 – 10 Momente de Istorie

2009 ar putea fi considerat cel mai spectaculos an din ultimele două decenii. Cea mai severă ajustare economică, de la +7% la -7% evoluţie PIB, cel mai mare împrumut din istoria României, primul guvern care a căzut în Parlament şi cea mai mică diferenţă de scor la alegerile prezidenţiale.


Însă, din punctul de vedere al modului în care ar trebui să reacţioneze un stat în vreme de criză, 2009 poate fi considerat şi anul în care nu s-a întâmplat nimic.

Deficitul bugetar a crescut cu 50%, investiţiile publice au scăzut, iar creditarea s-a blocat, situaţie la care a contribuit mai ales foamea de bani a statului.

Sectorul privat a trecut pe excedent şi a concediat 350 de mii de angajaţi, fapt care a dublat rata şomajului, până la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani.

În acest timp, campania electorală a amânat restructurarea sectorului public pentru încă un an. Cu o tăiere de cheltuieli de 10%, ajustarea se anunţă teribilă …

Sursa: Standard Money

Informazioni su Mădălina lu' Cafanu

Il cassetto dei calzini invernali dovrebbe nascondere l’ingresso a Narnia, non l’armadio. Vedi tutti gli articoli di Mădălina lu' Cafanu

15 responses to “2009 – 10 Momente de Istorie

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.