Soldăţelul de plumb

A fost odată un băieţel cuminte căruia părinţii îi dăruiau jucării minunate …
De ziua lui, băieţelul primi în dar o cutie frumos ambalată în care găsi nici mai mult nici mai puţin decât douăzeci şi cinci de soldaţei de plumb. Erau aşa frumoşi şi mândri în uniforma lor, încât băieţelul se juca doar cu ei. Dar vezi, din întâmplare unul dintre soldăţei nu avea un picior. Cred că nu fusese plumb de ajuns !

Cu toate acestea, parcă era şi mai mândru decât ceilalţi căci se sprijinea, şi încă bine, în singurul picior. Seara, băieţelul mersese la culcare, iar jucăriile rămaseră singure şi se porniră la joacă. Spărgătorul de nuci făcea tumbe, tamburinele sunau, soldăţeii de plumb patrulau şi mica balerină dansa. Şi era atat de frumosă în rochiţa ei roz şi dansa aşa de frumos, că era imposibil să nu-ţi placă ! Cum o văzu micul soldat se şi îndrăgosti de ea …
Deodată, dintr-un colţ apăru un spiriduş bătrân care-l povăţui pe soldăţelul nostru să nu se lege de mica balerină că se va sfârşi rău. Dar soldăţelul se prefăcu că nu-l aude şi o privea în continuare pe iubita lui.
Nu stiu cum se făcu însă, că în zori soldăţelul de plumb, cel indrăgostit de mica balerină, se afla pe pervazul ferestrei. Ce căuta şi cum ajunse acolo … nimeni nu ştia ! Poate că spiriduşul cel rău să fi fost la mijloc … ?!

Advertisements

About Mădălina lu' Cafanu

M'am cățărat în blog şi mă uit la stele... View all posts by Mădălina lu' Cafanu

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s