“ Televiziunea deţine un monopol de facto asupra modelării creierelor unei părţi foarte importante a populaţiei. Or, punând accentul pe faptul divers (şi pe diversiunea divertismentului), umplând acest timp atât de preţios cu vid, cu nimic sau aproape nimic, televiziunea nu face altceva decât să elimine informaţiile pertinente necesare cetăţeanului.”
Vorbind de o „parte foarte importantă a populaţiei” (în general, nu doar vârstele mici), P. Bourdieu nu exagerează, întrucât (un exemplu din multe posibile) cercetări sociologice româneşti recente, întemeiate pe date audimetrice ale lunii noiembrie 2001, evidenţiază că „tinerii petrec zilnic, în medie, 175 de minute în faţa televizorului, pe când adulţii, 240 de minute.”
George Pruteanu
26 novembre 2009 at 19:45
Dar raul cel mai mare e… furtul de viata ! Ne traim viata in fata unor ecrane, inlocuind emotiile vietii reale, cu altele, prefabricate, controlate de… cei din spatele ecranului… Va amintiti de Matrix ? Acei…“oameni ?” a caror existenta era un vis continuu care nici macar nu era creat de ei ?
Aceasta e probabil limita… extrema sau… capatul de drum al .. vietii la TV…
"Mi piace""Mi piace"
26 novembre 2009 at 23:49
” Breath on the water, dust in the sand
Make this moment last
Breath on the water, dust in the sand
We’re all made of glass … ”
"Mi piace""Mi piace"