Magnatul

Viața îi lovește și pe cei puternici. Mircea Moraru, patronul unui mare trust de mass media din România postdecembristă este suspectat că s-ar putea implica în jocurile politice pentru a obţine reeşalonarea marilor datorii pe care le are trustul. Se apropie alegerile şi evenimentele se precipită. Cei doi asociaţi şi vechi prieteni ai lui Moraru intenţionează să-l înlăture de la conducerea trustului şi să facă o înţelegere foarte profitabilă pentru ei cu Partidul Liber Democrat, aflat pe primul loc în sondaje.

Moraru simte urzeala, înţelege că intră pe “nisipuri mişcătoare”, dar rămâne fidel principiilor pe baza cărora şi-a construit imperiul media, deşi lupta pentru principii i-a distrus viaţa personală: soţia sa se află internată într-un ospiciu, iar fata a ajuns o adolescentă rebelă, cu care nu mai are nicio punte de comunicare. În urma unui control medical, află că suferă de cancer. Lovitura este crâncenă şi îi determină o reevaluare a întregii sale vieţi. Lucrul acesta îi dă puterea de a se desprinde tardiv din cercuri corupte, ce-l şantajau de ani buni.

Dan Puric

Informazioni su Mădălina lu' Cafanu

Il cassetto dei calzini invernali dovrebbe nascondere l’ingresso a Narnia, non l’armadio. Vedi tutti gli articoli di Mădălina lu' Cafanu

2 responses to “Magnatul

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.