M’s music – U2

În 1976, un anunţ pus de unul dintre elevi la avizierul liceului Mount Temple Comprehensive School din Dublin, Irlanda, avea să marcheze începutul unei noi ere în rock-ul international, Era U2 ! Larry Mullen Jr. a fost cel care i-a strâns laolaltă pe cei care aveau să scrie o pagină unică în istoria rock-ului. Larry Mullen Jr  , Bono , Adam Clayton şi The Edge aveau să plece într-o călătorie care avea să-i ducă pe culmile succesului.

Adoraţi, admiraţi şi respectaţi de o lume întreagă …

U2 sunt împreună de 30 de ani. Componenţa trupei a rămas aceeaşi . Ei sunt patru prieteni care şi-au stat alături, indiferent de greutăţile întâmpinate. Şi cel mai important, creativitatea lor a rămas intactă. De-a lungul anilor au produs o muzică extraordinară, întotdeauna în pas cu vremea şi evenimentele.

Unul din bunii săi prieteni, Guggi l-a numit Bono Vox (“voce bună” – latină) de la numele unui magazin de aparate auditive din Dublin. Mai târziu Paul s-a hotărât să păstreze doar numele de Bono. În onoarea lui, patronul magazinului a schimbat numele magazinului în Bona Vox.

De la primele gig-uri U2, s-a văzut că Bono era cel care comunica în permanenţă cu publicul. A luat chiar lecţii de prezenţă scenică, pentru a-şi mări impactul asupra publicului. Fie prin cuvinte, fie prin fel de fel de cascade, unele chiar periculoase. In 1983 in Los Angeles a trebuit să sară dintr-un balcon, direct în mulţime, culmea, pentru a scăpa de fanii care îl incolţiseră. S-a ales cu hainele sfâşiate dar cu o lecţie  învăţaţă.

Nu le-a fost teamă să se reinventeze, lucru care în timp le-a adus alături noi generaţii de fani. Folosind promovarea prin videoclipuri, turnee, colaborarea cu alţi muzicieni, cu dorinţa de a învăţa permanent, întotdeauna inventivi, au reuşit să se menţină în frunte.

Şi vor mai fi mult timp !

Sursa: U2 România

Advertisements

About Mădălina lu' Cafanu

M'am cățărat în blog şi mă uit la stele... View all posts by Mădălina lu' Cafanu

8 responses to “M’s music – U2

 • i.o.flavius

  servus !
  mă bucură mult schiţa pe care le-o faci aici … m-ai inspirat să le dedic o zi de … ascultare 🙂
  toate cele bune !

  Like

  • Madi

   ‘neaţa Flavius !sunt şi preferaţii mei !
   Trebuie să fac urgent o completare a blogului … ca să vezi cât de mult iubesc braşovenii formaţia U2 😉

   Supărat că trupa U2 nu a inclus anul acesta în turneul lor şi ţara noastră, aşa cum se zvonea în primăvară, un braşovean a văzut roşu în faţa ochilor, la un semafor din Zagreb, şi a intrat din greşeală în Mercedesul celor de la U2 😀

   „ Aşe deci … Aci, la croaţi, aţi putut vini, dară la noi în România, ba !
   No las’ că v-arăt io vouă, irlandejilor ! ”, şi-a zis şoferul nostru aflat cu treburi prin Zagreb, unde U2 se afla în turneu, şi i-a pus pe alde Bono şi The Edge să-i dea un autograf cu botul merţanului pe radiatorul său de la Golf, după cum se poate vedea în imaginile alăturate

   Sursa: Caţavencu.ro

   Mult bine şi multă sănătate !!!

   Like

 • Structurii

  Buna,

  Am ajuns din intimplare pe blogul tau… se pare ca ai simtul umorului dar din pacate la fel ca aproape 98% din tinerii din Ro. (cred ca esti prin 7… si ceva nascuta) faptul ca am trait in izolare atatia anii ne face sa fim foarte debusolatii in perceptia lumii din jurul nostru, mai ales din punct de vedere artistic. Sper sa nu te simti jignita, deoarece aceea lista de 50 si unu de… denota ca ai capacitati intelectuale dar din pacate mediul este de vina sa faci afirmatile pe care le faci.
  Aproppo U2 este un grup de moda veche, in a carui componenta sint niste baieti ce nu pot sa se impace cu ideea ca faima si popularitatea nu trebuie sa fie in contradictie cu modestia. Acel Bono este efectiv penibil in incercarile sale “mesianice” de a arata tuturor ca el vrea s-a salveze globul de la o eventuala catastrofa. Este o problema psihologica des intilnita la persoane ce intr-o perioada relativ scurta de timp au cistigat o mult prea mare popularitate pentru posibilitatile sale psihice (intelectuale). Nimic nou. Iar ca tu celebreti succesul acestor tipi care daca n-ar fi avut aceea faima, ar fi fost niste baieti cit se poate de mediocricii din punct de vedere intelectual, este normal nu esti singura, dar pentru faptul ca i-ti place sa reflectezi asupra lucrurilor chiar si cele banale am scris acest text.

  Like

  • Madi

   Domnule ”Structurii” … în România … ”î-ţi” se scrie ”îţi” !

   P.S. … şi eu sunt tot ca Bono … de modă veche 😉

   Sănătate ! 😀

   Like

  • MIKA

   Daca ai ceva personal de adresat lui Bono,cred ca ar trebui sa-i scrii pe site-ul lui .
   Daca nu-ti place un interpret ,nu te obliga nimeni sa-l asculti .
   Noi celebram pe toata lumea care consideram ca merita ,oameni mari sau mici 😉
   Prea putini mai stiu sa aprecieze lucrurile banale in ziua de azi. Noi suntem acelea care se mai bucura inca de …

   “Soamne bune” la toata lumea !
   Te pup Madi meu !

   Like

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s