William Kentridge

William Kentridge este sud african şi artist pe deasupra. A vrut să devină întai actor însă şi-a dat seama că nu e cea mai bună alegere intrucât nu deborda de talent ( ” I was fortunate to discover at a theatre school that I was so bad an actor [… that] I was reduced to an artist, and I made my peace with it.“ ).
Astfel s-a concentrat pe desenat şi a devenit cunoscut în urma animaţiilor pe care le făcea.Pe acestea le realizeaza filmând un singur desen pe care şterge şi adăugă  pe tot parcursul filmului. Desenele care îi rămân după terminarea animaţiei sunt expuse ca piese de artă.

Cea mai cunoscută serie a sa este cea care urmăreşte (de-a lungul a nouă scurt metraje) viaţa lui Soho Eckstein – un prosper om de afaceri sud african. Evident , pentru că este născut într-o ţară care a cunoscut Apartheidul , tentele politice şi sociale sunt vizibile.

Sursa: demo.creaţia.ro

Advertisements

About Mădălina lu' Cafanu

M'am cățărat în blog şi mă uit la stele... View all posts by Mădălina lu' Cafanu

2 responses to “William Kentridge

  • Ioan

    Mi-a amintit o întrebare, poate retorică, de pe vremea …când mi-am pus-o: cum vor fi arătând, la sfârşitul drumului nostru pământesc, al fiecăruia, urmele pe care le lăsăm cu trecerea noastră?… “canale/tunele” ale singurătăţii din care ne agităm să părem celorlalţi de care nu ne prea pasă.

    Like

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s