M’s music – Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer ( n. 12 septembrie 1957, Frankfurt, Germania ) este un compozitor german de muzică de film. Într-o carieră de două decenii , Zimmer a compus muzica pentru peste 100 de filme. Este considerat compozitorul de muzică de film cu cel mai bun succes din punct de vedere financiar în prezent.Până în momentul de faţă a strâns 7 nominalizări la Oscar (unul câştigat), 8 la Globurile de Aur (două câştigate) şi 6 la premiile Grammy (două câştigate).

În 1988  Zimmer a compus primele sale coloane sonore pentru filme britanice ca Burning Secret, The Fruit Machine, Nightmare at Noon şi A World Apart. Aceasta din urmă nu numai că a marcat prima sa coloană sonoră scrisă de unul singur dar a fost şi muzica care a captat atenţia renumitului regizor Barry Levinson pentru muzica din filmul Rain Man şi venirea lui Zimmer la Hollywood . Rain Man avea să câştige premiul Oscar pentru Cel mai bun film şi avea să aducă lui Zimmer prima sa nominalizare la Oscar. Anul următor a compus muzica din filmul Driving Miss Daisy , care avea să-i aducă şi prima sa nominalizare la Premiile Grammy.

La începutul aniilor ’90, Zimmer a compus muzica pentru alte filme celebre la Hollywood , cum ar fi Black Rain, Backdraft, Thelma and Louise, Days of Thunder, True Romance şi Bird on a Wire. În paralel a mai compus muzica pentru filme britanice, cum ar fi Fools of Fortune şi Paperhouse.

În 1994 , Zimmer a colaborat cu celebrul cântăreţ pop , Elton John , pentru a compune muzica pentru unul din cele mai celebre filme Disney, The Lion King. Coloana sonoră s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare şi i-a adus lui Zimmer primul său premiu Oscar. De asemenea, muzica din The Lion King a mai câştigat şi alte premii, inclusiv două Globuri de Aur şi trei premii Grammy. Muzica din The Lion King a fost una din cele mai importante aspecte ale filmului. Solo-urile şi corurile africane sunt folosite într-un mod excelent, Zimmer demonstrându-şi abilitatea de a compune muzica pentru alte genuri de film decât drame. De asemenea, s-a lansat şi o “continuare” a coloanei sonore, Rhythm of the Pride Lands (lansat în ediţie limitată, aşa că este considerat mai mult un CD de colecţie) iar în 1997 , filmul a fost pus ca şi piesă muzicală pe Broadway, care a devenit unul din cele mai vizionate şi îndrăgite muzicale.

În 1995 , Zimmer a primit un premiu Grammy pentru muzica din filmul Crimson Tide, coloana sonoră care avea să devina model pentru mulţi compozitori în anii 1990, şi a compus muzica pentru filmul lui John Boorman, Beyond Rangoon. O altă nominalizare la Oscar a urmat în 1996  pentru filmul The Preacher’s Wife şi în acelasi an a primit premiul BMI pentru carieră. În 1997  a primit o nouă nominalizare la Oscar , de data aceasta pentru filmul As Good As It Gets , coloana sonoră care a fost terminată înainte de a accepta postul de şef al departamentului de muzică al studioului DreamWorks SKG  (funcţie pe care o deţine şi în prezent). În 1998 , Zimmer a primit două nominalizări la Oscar pentru muzica sa din The Thin Red Line şi The Prince of Egypt.

În anul 2000 , Zimmer a fost angajat pentru muzica din filmul regizat de Ridley Scott , Gladiator, împreună cu Lisa Gerrard. Muzica din film avea să fie considerată de mulţi ca fiind cea mai bună coloană sonoră a sa , a primit o nominalizare la Oscar şi a câştigat numeroase premii, inclusiv Globul de Aur. Alte premii includ: in 2001 un premiu la Festivalul de film de la Hollywood pentru meritele sale în domeniul muzicii de film. În 2001  a susţinut un concert în Gent , Belgia  în cadrul festivităţii de decernare a premiilor World Soundtrack Awards. Concertul a fost lansat apoi pe CD, intitulat The Wings of a Film , considerat pentru prima dată când concertul unui compozitor de muzică de film este înregistrat şi lansat ca CD oficial. În acelaşi an a compus muzica pentru trei filme celebre , Black Hawk Down , Pearl Harbor şi Hannibal.

 Împreună cu studioul DreamWork , Zimmer a compus muzica şi pentru alte filme de animaţie , cum a ar fi Spirit: Stallion of the Cimarron, A Shark Tale şi Madagascar. Alte filme includ Tears of the Sun, The Last Samurai, King Arthur , Batman Begins (împreună cu James Newton Howard), The Da Vinci Code , Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest , The Holiday şi Pirates of the Caribbean: At World’s End.

Sursa: Wikipedia

Advertisements

About Mădălina

La gente ama stare al centro del mondo, a me basta un angolo dove c'è tutto il mio mondo. - M. Gandy View all posts by Mădălina

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Monarhia Salvează România

"Valoarea regalităţii stă deasupra alternativelor politice şi a sistemelor de guvernare. Ea garantează mândria, identitatea, continuitatea şi tradiţiile (poporului român)." - Majestatea Sa Regele Mihai I al României

GeekSci

Get Geeked!

Gândurile dintre pagini!

Cărțile educă spiritul!

La Audacia de Aquiles

"El Mundo Visible es Sólo un Pretexto" / "The Visible World is Just a Pretext".-

Travelling with Lyn

My experiences in Italy and the world

mimbus07

Îmi place sa nu fiu înțeleasă, pentru că intr-un final fericit când apare adevărul, totul va fi apreciat. Asta mă va face să zâmbesc cu sufletul.

Only Orange

Jumătăţi de portocală într-o lume de mere

Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

Guliver Photo Blog

Photography, Hobby

Cooking with a Wallflower

Cooking. Baking. Crafting. Writing.

Ricette in Tavola

Ricette dall'Italia e dal mondo per portare in tavola sapori unici e piatti prelibati

Lumen in mundo

Nimic nu este atât de surprinzător ca viața. În afară de scris. - Ibn Zerhani

Cristian Lisandru

festina lente - prin(tre) cuvinte, gânduri, mirări...

Universul astral

"Dubito, ergo cogito, cogito ergo sum."_ René Descartes

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

MeddArtis

„În viață risipim ani, iar la moarte cerșim clipe”.

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

Psihoterapia ortodoxa

Motto: "Comoara sufletului şi a minţii / E să iubeşti pentru a putea ierta"

pricoo

Nu, nu vom fi niciodată originali.

Codex Dracula

Codex Dracula tells the story of Vlad the Impaler and his descendants. The comic book combines Fantasy, Historical Fiction & Horror stories.

OLTENITA

Deocamdata un blog

Un Stilist In Anglia

Perț Dan-Gabriel

*Ana-Maria.PM*

Poetry lover, coffeeholic & books addict

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

ZurliuBlog

"Trăiesc vremi de nebunie, dar, ca să le-nfrunt, îmi spun: Voi trăi cum mi se cere!... D-aia-s uneori... nebun.."--Goethe

JoculDeCuvinte

ZonaDePoezie

Visible Spectrum

A journey through life

Heartstring Eulogies

Conjured by Sarah Doughty

VOICE OF GOD

VOICE OF GOD (a sci-fi mystery)

Movie Zone

recomandari filme

Blackjack's Blog

Nu uita Cine Esti in momentul in care esti inconjurat de ceea ce nu esti !

Shop and Fly

Il blog di Donatella e Michele

Balaura si gradina sa mai mult sau mai putin fermecata

blog de gradinar incepator, dar indarjit

cocinaitaly

comida italiana

Arinuck ptl

Praising the Lord, the King of Kings, Jesus Christ! Having Joy!

Semanticus Blog

Nu am blog, astept sa treaca moda.

octeoblog

"Ochiul privește cele văzute, iar mintea ințelege cele nevăzute căci mintea care iubește pe Dumnezeu este făclie care luminează sufletul. Cel ce are minte iubitoare de Dumnezeu și-a luminat inima sa și vede pe Dumnezeu prin mintea sa." Sfântul Antonie cel Mare

%d bloggers like this: