M’s music – Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer ( n. 12 septembrie 1957, Frankfurt, Germania ) este un compozitor german de muzică de film. Într-o carieră de două decenii , Zimmer a compus muzica pentru peste 100 de filme. Este considerat compozitorul de muzică de film cu cel mai bun succes din punct de vedere financiar în prezent.Până în momentul de faţă a strâns 7 nominalizări la Oscar (unul câştigat), 8 la Globurile de Aur (două câştigate) şi 6 la premiile Grammy (două câştigate).

În 1988  Zimmer a compus primele sale coloane sonore pentru filme britanice ca Burning Secret, The Fruit Machine, Nightmare at Noon şi A World Apart. Aceasta din urmă nu numai că a marcat prima sa coloană sonoră scrisă de unul singur dar a fost şi muzica care a captat atenţia renumitului regizor Barry Levinson pentru muzica din filmul Rain Man şi venirea lui Zimmer la Hollywood . Rain Man avea să câştige premiul Oscar pentru Cel mai bun film şi avea să aducă lui Zimmer prima sa nominalizare la Oscar. Anul următor a compus muzica din filmul Driving Miss Daisy , care avea să-i aducă şi prima sa nominalizare la Premiile Grammy.

La începutul aniilor ’90, Zimmer a compus muzica pentru alte filme celebre la Hollywood , cum ar fi Black Rain, Backdraft, Thelma and Louise, Days of Thunder, True Romance şi Bird on a Wire. În paralel a mai compus muzica pentru filme britanice, cum ar fi Fools of Fortune şi Paperhouse.

În 1994 , Zimmer a colaborat cu celebrul cântăreţ pop , Elton John , pentru a compune muzica pentru unul din cele mai celebre filme Disney, The Lion King. Coloana sonoră s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare şi i-a adus lui Zimmer primul său premiu Oscar. De asemenea, muzica din The Lion King a mai câştigat şi alte premii, inclusiv două Globuri de Aur şi trei premii Grammy. Muzica din The Lion King a fost una din cele mai importante aspecte ale filmului. Solo-urile şi corurile africane sunt folosite într-un mod excelent, Zimmer demonstrându-şi abilitatea de a compune muzica pentru alte genuri de film decât drame. De asemenea, s-a lansat şi o “continuare” a coloanei sonore, Rhythm of the Pride Lands (lansat în ediţie limitată, aşa că este considerat mai mult un CD de colecţie) iar în 1997 , filmul a fost pus ca şi piesă muzicală pe Broadway, care a devenit unul din cele mai vizionate şi îndrăgite muzicale.

În 1995 , Zimmer a primit un premiu Grammy pentru muzica din filmul Crimson Tide, coloana sonoră care avea să devina model pentru mulţi compozitori în anii 1990, şi a compus muzica pentru filmul lui John Boorman, Beyond Rangoon. O altă nominalizare la Oscar a urmat în 1996  pentru filmul The Preacher’s Wife şi în acelasi an a primit premiul BMI pentru carieră. În 1997  a primit o nouă nominalizare la Oscar , de data aceasta pentru filmul As Good As It Gets , coloana sonoră care a fost terminată înainte de a accepta postul de şef al departamentului de muzică al studioului DreamWorks SKG  (funcţie pe care o deţine şi în prezent). În 1998 , Zimmer a primit două nominalizări la Oscar pentru muzica sa din The Thin Red Line şi The Prince of Egypt.

În anul 2000 , Zimmer a fost angajat pentru muzica din filmul regizat de Ridley Scott , Gladiator, împreună cu Lisa Gerrard. Muzica din film avea să fie considerată de mulţi ca fiind cea mai bună coloană sonoră a sa , a primit o nominalizare la Oscar şi a câştigat numeroase premii, inclusiv Globul de Aur. Alte premii includ: in 2001 un premiu la Festivalul de film de la Hollywood pentru meritele sale în domeniul muzicii de film. În 2001  a susţinut un concert în Gent , Belgia  în cadrul festivităţii de decernare a premiilor World Soundtrack Awards. Concertul a fost lansat apoi pe CD, intitulat The Wings of a Film , considerat pentru prima dată când concertul unui compozitor de muzică de film este înregistrat şi lansat ca CD oficial. În acelaşi an a compus muzica pentru trei filme celebre , Black Hawk Down , Pearl Harbor şi Hannibal.

 Împreună cu studioul DreamWork , Zimmer a compus muzica şi pentru alte filme de animaţie , cum a ar fi Spirit: Stallion of the Cimarron, A Shark Tale şi Madagascar. Alte filme includ Tears of the Sun, The Last Samurai, King Arthur , Batman Begins (împreună cu James Newton Howard), The Da Vinci Code , Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest , The Holiday şi Pirates of the Caribbean: At World’s End.

Sursa: Wikipedia

Advertisements

About Mădălina lu' Cafanu

La gente ama stare al centro del mondo, a me basta un angolo dove c'è tutto il mio mondo. - M. Gandy View all posts by Mădălina lu' Cafanu

Nu ciocăniţi ! ...ies eu din când în când.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Estrada da Felicidade

Estrada é estrada! Andando com alegria na estrada!

My Life with PTSD & Bipolar

Mental Health Matters

Antonella Lallo

Lucania la mia ragione di vita

Imaginea mea despre lume

Cine suntem cu adevarat?

A Place For My Head

C'è chi si gode la vita,c'è chi la soffre,invece noi la combattiamo.

Commememucho

Rincón de ideas y de recetas sencillas

Cook up a storm

Cook Up a Storm

Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

POVEŞTI DE AERODROM

Poveşti despre zborul la vânătoare, piloţi cu albastrul cerului pe epolet, avioane de culoarea duralului, aerodrom militar, vieţi şi destine trăite la viteze supersonice

Les faits Plumes

Des enquêtes à pas de loup pour apprendre sur-tout...

Mangiare bene a casa con Max

Cucina con gusto e semplicità

gratinando e pasticciando

chiacchiere tra salato e cioccolato

ChronosFeR2

Fotografia, Literatura, Música, Cultura.

La Mia Visione Della Vita

La nostra realtà è un caleidoscopico ed ignoto viaggio onirico

SKYLINE REPORTS

comedy magazine

OpinioniWeb-XYZ

Oltre il bar dello sport: opinioni consapevoli per districarci nel marasma delle mezze verità quotidiane!

Etiliyle

Poetry and Photography

un urs in oras

Creatia literara a lui Mihai-Athanasie Petrescu si a prietenilor sai

Materiale de istorie

Gimnaziu. Liceu. Fişe de lucru. Teste. BAC

fundatiaserbanescu

Just another WordPress.com site

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Crudo e Cotto

Blog di cucina vegana

SKYLINE REPORTS

comedy magazine

Extratereștrii Printre Noi

Nu am fost niciodată singuri.

borceablog

Blogul tau de informatii

The Blog of Aviation

a perspective from above

Tutto sulla mia psicopatica vita almeno sine a quando ne avrò una

Parlerò di me della mia follia I miei pensieri e sogni irrealizzabili vi sfido a seguirmi

Laurentiu Guzganu

"Viata e scurta si e a ta, traieste-o si bucura-te de ea"

sharephoto.blog

LET'S SHARE PHOTO

Cate Ceva Pentru Fiecare Zi!

Gandeste,cerceteaza,actioneaza!

lacucinadiannarita

Cucina con passione

Pablo Cuzco

...in my Mind's Eye

byluis7

« me arrodillo por las noches ante tigres que no me dejarán ser - lo que fuiste no será otra vez - los tigres me han encontrado pero no me importa. »

Lup cu blog

Câte ceva din mintea zbuciumată a unui lup.

%d bloggers like this: